Gå videre til innhold
Mazda MX-30 Red Dot
Mazda MX-30 Red Dot

Pressemelding -

Red Dot designpriser til Mazda CX-30 og MX-30

Kolbotn, 31. mars 2020.

Mazda har vunnet Red Dot Design Awards for både Mazda CX-30 og den elektriske Mazda MX-30. Red Dot prisene tildeles produktdesign som vurderes å være nyskapende og visjonært.

Begge prisvinnerne er formet innenfor rammene av Mazdas velkjente designspråk, «KODO: Soul of Motion», som har røtter i japansk estetikk og følger prinsippene om skjønnhet gjennom subtraksjon og less is more.

Allikevel er de to bilenes fremtoning svært forskjellig. CX-30 er lett gjenkjennelig Mazda og har et tydelig slektskap til Mazda3 og andre modeller. Den helelektriske MX-30 viser et mer utforskende og moderne uttrykk av Kodo-design som skiller seg fra resten av modellprogrammet.

Vinnerne er kåret av en internasjonal fagjury bestående av over 40 eksperter som har vurdert bidragene basert på mange kriterier - blant annet innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og tidløshet.

«Prisvinnerne har begeistret juryen ikke bare på grunn av deres estetiske kvaliteter, men også deres funksjonalitet. Med deres design setter prisvinnerne nye standarder i sine respektive bransjer» uttaler Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot.

Mazda har også tidligere utmerket seg i Red Dot Design Awards med sitt KODO-designspråk. CX-30 og MX-30 mottar bilprodusentens åttende og niende pris fra denne konkurransen.

Red Dot er en av verdens største designkonkurranser, og har blitt utdelt siden 1955. Det deles ut priser i hele 49 ulike produktkategorier, blant annet for biler og motorsykler. De prisvinnende produktene har rett til å benytte det prestisjetunge «Red Dot» symbolet – et internasjonalt kvalitetsstempel for god design.

Mazda har åpnet for bestilling av MX-30 og norske leveringer starter i september 2020. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt

Relatert innhold