Gå videre til innhold
Mazda3, Best of the best
Mazda3, Best of the best

Nyhet -

Helt nye Mazda3 vinner Red Dot Design Award

Kolbotn, 4. april 2019. Mazda har vunnet Red Dot Design Awards gjeveste pris, «Red Dot: Best of the Best”, for den helt nye Mazda3. Utmerkelsen tildeles produktdesign som vurderes å være genuint nyskapende og visjonært.

«Skjønnhet gjennom subtraksjon er det avgjørende prinsippet bak Mazda3s design» sier Yasutake Tsuchida, sjefsdesigner for Mazda3. «Men det dreier seg om mer enn bare minimalisme. Å skape et så rent design krever mye anstrengelse og arbeid med prøving og feiling før man får det riktig. Og vi tror det kun er mulig ved hjelp av våre mesterhåndverkere som jobber for hånd med leiremodellering»

En internasjonal jury plukket ut under hundre “Best of the Best” vinnere blant de over 5.500 innsendte bidragene fra 55 forskjellige land. Kriteriene som ligger til grunn for kåringen er blant annet innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og tidløshet.

Mazda har også tidligere gjort det godt i Red Dot Design Awards med sitt KODO-designspråk. Tidligere prisvinnere er Mazda MX-5 RF i 2017, Mazda CX-3, Mazda MX-5 soft top og Mazda2 i 2015, Mazda3 i 2014 og Mazda6 i 2013.

De prisvinnende produktene vil stå utstilt ved Red Dot Design Museum Essen fra 8. juli, og har rett til å bære det prestisjetunge «Red Dot» symbolet. Red Dot er en av verdens største produktkonkurranser, og har blitt utdelt siden 1955.

Mazda3 har premiere hos norske forhandlere 9. april. 

Emner

Relatert innhold