Gå videre til innhold
Nye Mazda6 Stasjonsvogn
Nye Mazda6 Stasjonsvogn

Pressemelding -

Mazda viser seg frem i Genéve

  • Verdenspremiere for nye Mazda6 stasjonsvogn, europeisk debut for Mazda6 Sedan.
  • Konseptene Mazda Vision Coupe og Mazda Kai Concept.
  • SKYACTIV-X neste generasjons bensinmotor.

Leverkusen/Kolbotn, 6. februar 2018. Det blir hektisk på Mazdas stand under den 88. bilutstillingen i Genéve neste måned. Der vil man se verdenspremieren på nye Mazda6 stasjonsvogn, europeisk debut for nye Mazda6 sedan, de spektakulære konseptbilene Mazda VISION COUPE og Mazda KAI CONCEPT, i tillegg til Mazdas revolusjonerende SKYACTIV-X bensinmotor.

Den seneste oppdateringen av Mazda6 er meget omfattende og gir en helt ny opplevelse av Mazdas flaggskip. Oppdateringen inkluderer et modnet eksteriørdesign med nye elegante detaljer, helt nytt interiørdesign inkuldert nye seter, SKYACTIV motorer med økte ytelser, forbedrede kjøreegenskaper, forbedret støyisolering og mer i-ACTIVSENSE sikkerhetsutstyr.

VISION COUPE ble vist på Tokyo Motor Show i oktober og som navnet tilsier er det et konsept som viser Mazdas visjon for deres neste-generasjons KODO design. Designet er inspirert av klassisk japansk estetikk, med enkle, men uttrykksfulle linjer. Bilen er bygget som en coupé for å hinte tilbake til Mazdas tradisjon for å bygge elegante coupéer slik som Mazda Luce R130.

Kai er japansk for 'pioner', og Mazda KAI CONCEPT er et hatchback-konsept som viser hva vi kan forvente av fremtidige Mazda-modeller. Den er utformet med siste evolusjon av KODO-design, er bygget på neste generasjons SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE og under panseret sitter Mazdas revolusjonerende SKYACTIV-X bensinmotor.

SKYACTIV-X er neste generasjons motorteknologi fra Mazda, og vil være verdens første kommersielle bensinmotor med kompresjonstenning når den lanseres i 2019.

Mazda holder pressekonferanse kl 08:15 – 08:30, tirsdag 6. mars, på stand nr. 5150 i hall 5. 2018 Geneva Motor Show åpner for publikum 8.-18. mars.

Emner

Kategorier


Om Mazda Motor Norge

Mazda Motor Norge ble etablert med virkning fra 1.april 2004. Inntil da hadde Kolberg Motors hatt importen av Mazda til Norge siden de startet importen i 1967. Med Mazdas nye milenniumplan startet Mazda produksjon og lansering av en rekke helt nye Mazda modeller, først ut var Mazda6  i 2002 og deretter fulgte de andre modellene; Mazda2, Mazda3, Mazda RX-8, Mazda5 osv.

Relatert innhold