Gå videre til innhold
Nye Mazda6 LAAS 2017
Nye Mazda6 LAAS 2017

Pressemelding -

Verdenspremiere: Nye Mazda6 vises i L.A.

Los Angeles / Kolbotn, 29. november 2017. Mazda har i dag avduket den nye Mazda6 sedan på Los Angeles Auto Show. Dette er den tredje og desidert største oppdateringen siden modellen først ble lansert i 2012.

Målsettingen for utviklingen av nye Mazda6 har vært å tydeliggjøre dens posisjon som Mazdas flaggskip. Derfor har våre ingeniører og designere møysommelig forbedret bilens eksteriør, interiør, teknologi-utvalg og motorprogram.

Eksteriør

I front får nye Mazda6 både en ny grill og nytt frontlysdesign med integrerte tåkelys og ny LED-signatur. I bakkant er den karakteristiske kromlisten trukket inn i baklyktene i tillegg til at støtfangeren har fått nytt design. For å komplettere det nye eksteriøret kommer Mazda6 også med nye 17’’ og 19’’ felger.

Interiør

De største endringene er på innsiden hvor bare rattet og enkelte midre detaljer er uendret. Mazda6 får et helt redesignet dashboard, hvor nye materialer slik som ekte japansk treverk gir en økt kvalitetsfølelse. Nyutviklede forseter med ventilasjon og en kupé med kraftig forbedret støyreduksjon bidrar til ta komforten til nye høyder.

Teknologi

En rekke nye teknologiske løsninger introduseres til Mazda6 for å øke både sikkerhet og komfort for alle passasjerer. Blant tilgjengelige nyheter finner man:

  • Ny 8’’ infotainmentskjerm (7’’ på dagens modell)
  • Konfigurerbar 7’’ LCD-skjerm sentralt i intrumentpanelet
  • 360° View Monitor
  • Head-up Display med visning direkte i frontruten
  • Fullhastighets adaptiv cruise control med stop&go-funksjon

Motorer

Bensinmotoren SKYACTIV-G 2.5 med sylinderdeaktivering, som allerede er tilgjengelig i CX-5, innføres i motorprogrammet for Mazda6. Sylinder deaktivering gjør at tillater motoren å sømløst bytte mellom 2 og 4 operative sylindre for å forbedre reelt drivstofforbruk uten å gå på bekostning av ytelsene.

Nye Mazda6 forventes til Norge medio 2018. Mazda6 stasjonsvogn, komplette spesifikasjoner og fullstendig motorprogram vil presenteres på et senere tidspunkt. 

Emner


Om Mazda Motor Norge

Mazda Motor Norge ble etablert med virkning fra 1.april 2004. Inntil da hadde Kolberg Motors hatt importen av Mazda til Norge siden de startet importen i 1967. Med Mazdas nye milenniumplan startet Mazda produksjon og lansering av en rekke helt nye Mazda modeller, først ut var Mazda6  i 2002 og deretter fulgte de andre modellene; Mazda2, Mazda3, Mazda RX-8, Mazda5 osv.

Relatert innhold