Gå videre til innhold
“Best of the Best”-prisen tildelt Mazda MX-5 RF på årets Red Dot design awards.
“Best of the Best”-prisen tildelt Mazda MX-5 RF på årets Red Dot design awards.

Pressemelding -

Mazda MX-5 RF mottar Red Dot designpris

Mazda ble tildelt prisen “Red Dot: Best of the Best” for Mazda MX-5 RF og dens KODO – Soul of Motion design. Dette er andre gang fjerde generasjons MX-5 vinner den gjeveste prisen i den årlige Red Dot designkonkurransen for produktdesign, da soft top utgaven vant samme pris i 2015,

«Med tanke på den enorme innsatsen som er lagt i MX-5 RF er dette er veldig tilfredsstillende for alle oss hos Mazda» kommenterte Mazda Europas design direktør Kevin Rice da han mottok prisen.

Form møter funksjon i det tredelte, automatisk nedfellbare taket på RF. Åpne/lukke-sekvensen tar bare 13 sekunder og selve bevegelsen er i seg selv et imponerende skue. MX-5 RF gir med dét både egenskapene til en coupé samtidig som den fortsatt tilbyr følelsen av vind i håret som har vært en del av MX-5 opplevelsen helt siden originalen ble lansert i 1989.

En jury bestående av 39 designere, professorer og journalister delte ut “Best of the Best” priser til 102 av de 5.500+ deltagende produkter fra 47 ulike produktkategorier. Kriteriene som ligger til grunn for kåringen er blant annet innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og kvalitet.

Mazda har nå vunnet seks Red Dot designpriser for sine KODO-baserte modeller: Mazda CX-3, Mazda MX-5 soft top og Mazda2 i 2015, Mazda3 i 2014 og Mazda6 i 2013.

De prisvinnende produktene vil stå utstilt ved Red Dot Design Museum Essen i fem uker, og har rett til å bære det prestisjetunge «Red Dot» symbolet. Red Dot er en av verdens største produktkonkurranser, og har blitt utdelt siden 1955. 

Emner


Om Mazda Motor Norge

Mazda Motor Norges ble etablert med vikning fra 1.april 2004. Inntil da hadde Kolberg Motors hatt importen av Mazda til Norge siden de startet importen i 1967. Mazda har i senere år hatt stor suksess i Norge med sine 6. generasjonsbiler, spesielt SUV'en CX-5 og crossoveren CX-3. 

Relatert innhold