Gå videre til innhold
Mazda MX-30 Euro NCAP
Mazda MX-30 Euro NCAP

Pressemelding -

Full pott for Mazda MX-30

  • Helelektriske Mazda MX-30 oppnår 5 stjerner i EuroNCAP kollisjonstest.

Kolbotn, 12. november 2020. Mazdas elektriske kompakt-SUV, MX-30, er blitt tildelt de maksimale fem stjerner i den seneste serien av Euro NCAP tester.

Mazda MX-30 leverte gode resultater i alle testens underkategorier, men utmerket seg spesielt i kategoriene for beskyttelse av voksne passasjerer med en score på 91% og beskyttelse av barn med en score på 87%. Med en totalscore på fem stjerner føyer MX-30 seg inn i rekken av biler fra Mazda som oppnår toppscore i Euro NCAP – CX-5 (2017), Mazda6 (2018) Mazda3 og CX-30 (2019) har allerede gjort det samme.

Fullstendige testresultater finnes hos Euro NCAP: https://www.euroncap.com/en

De gode resultatene er et resultat av Mazdas kontinuerlige arbeid med å optimere både aktiv og passiv sikkerhet i sine produkter. Blant annet har MX-30 et nyutviklet karosseri som leverer særdeles gode ytelser på støtabsorbering og et meget omfattende utvalg i-ACTIVSENSE aktive sikkerhetssystemer er standardisert for alle utstyrsnivåer.

Eksempler på standardisert sikkerhetsutstyr er Mazdas avanserte autobremssystemer med gjenkjenning av fotgjengere og syklister, adaptiv cruise control, blindsoneovervåking, head-up display i frontruten og kjørefeltassistanse. I tillegg er MX-30 tilgjengelig med en rekke andre funksjoner slik som 360° parkeringskamera, adaptivt LED front- og fjernlys og aktiv køassistent.

Med elektrisk drivlinje, god design, avanserte sikkerhetssystemer og attraktive prispunkter har Mazda MX-30 truffet godt i det norske markedet. Leveringer startet i midten av september og allerede er over 500 biler registrert på norske skilter. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt

Relatert innhold