Gå videre til innhold
Mazda MX-30 Euro NCAP
Mazda MX-30 Euro NCAP

Pressemelding -

Full pott for Mazda MX-30

  • Helelektriske Mazda MX-30 oppnår 5 stjerner i EuroNCAP kollisjonstest.

Kolbotn, 12. november 2020. Mazdas elektriske kompakt-SUV, MX-30, er blitt tildelt de maksimale fem stjerner i den seneste serien av Euro NCAP tester.

Mazda MX-30 leverte gode resultater i alle testens underkategorier, men utmerket seg spesielt i kategoriene for beskyttelse av voksne passasjerer med en score på 91% og beskyttelse av barn med en score på 87%. Med en totalscore på fem stjerner føyer MX-30 seg inn i rekken av biler fra Mazda som oppnår toppscore i Euro NCAP – CX-5 (2017), Mazda6 (2018) Mazda3 og CX-30 (2019) har allerede gjort det samme.

Fullstendige testresultater finnes hos Euro NCAP: https://www.euroncap.com/en

De gode resultatene er et resultat av Mazdas kontinuerlige arbeid med å optimere både aktiv og passiv sikkerhet i sine produkter. Blant annet har MX-30 et nyutviklet karosseri som leverer særdeles gode ytelser på støtabsorbering og et meget omfattende utvalg i-ACTIVSENSE aktive sikkerhetssystemer er standardisert for alle utstyrsnivåer.

Eksempler på standardisert sikkerhetsutstyr er Mazdas avanserte autobremssystemer med gjenkjenning av fotgjengere og syklister, adaptiv cruise control, blindsoneovervåking, head-up display i frontruten og kjørefeltassistanse. I tillegg er MX-30 tilgjengelig med en rekke andre funksjoner slik som 360° parkeringskamera, adaptivt LED front- og fjernlys og aktiv køassistent.

Med elektrisk drivlinje, god design, avanserte sikkerhetssystemer og attraktive prispunkter har Mazda MX-30 truffet godt i det norske markedet. Leveringer startet i midten av september og allerede er over 500 biler registrert på norske skilter. 

Emner

Kategorier

Relatert innhold