Gå videre til innhold
Ny MyMazda App lansert i Europa
Ny MyMazda App lansert i Europa

Pressemelding -

Ny MyMazda App lansert i Europa

Leverkusen / Kolbotn, 22 september 2020. Den seneste versjonen av MyMazda app er nå tilgjengelig kostnadsfritt i AppStore og Google Play Store. Denne introduserer Mazdas oppkoblede tjenester, Connected Services, i hele Europa - med avansert funksjonalitet som skal bidra til en brukervennlig og sømløs eierskapsopplevelse.

Den nye, elektriske Mazda MX-30 er den første bilen i Mazda-porteføljen som tar i bruk Connected Services. Derfor har appen fått funksjonalitet som er spesielt utviklet med tanke på elektriske biler. Dette inkluderer varslinger i fall føreren glemmer å sette bilen til lading, muligheten for å kontrollere lading ved hjelp av en timer, overvåking av ladestatus samt en rekkeviddeindikator.

Den oppgraderte appen gir i tillegg føreren sanntidsinformasjon om lokalisering og tilgjengelighet av ladepunkter, om type ladestandard og åpningstider for disse samt at den i løpet av sekunder sender destinasjonsdata fra appen til bilens navigasjonssystem.

Brukeren har mulighet til å velge opptil tre destinasjoner samtidig og legge de direkte inn i navigasjonssystemet (inkludert tredjeparts apper). Denne funksjonen gjør at fører kan planlegge kommende turer via sine Android eller Apple enheter, også når de ikke er i bilen, og øyeblikkelig ha tilgang på navigasjonsveiledning når bilen senere startes.

Ytterligere smart funksjonalitet i den oppgraderte appen inkluderer fjernstyring av klimaanlegg. Brukeren kan justere temperaturen i kupeen, skru av og på oppvarming av frontrute samt justere oppvarmingen av bakrute i forkant av at bilen skal benyttes. Denne muligheten til å forvarme eller kjøle ned bilen mens den fortsatt står til lading reduserer belastningen på batteriet når man starter kjøreturen. 

Bruker av bilen vil også kunne låse dører samt aktivere en «finn bil» funksjon når man har hensatt bilen og raskt vil relokalisere den. Andre generelle funksjoner inkluderer muligheten til å hente ut sanntidsdata fra bilen (inkl. status på dekktrykk og dørlåser), veiassistanse, servicehistorikk og serviceforespørsler.

Fra begynnelsen av neste år vil også flere Mazda modeller bli tilgjengelige med Connected Services.

Emner