Gå videre til innhold
Mazda2 Hybrid
Mazda2 Hybrid

Pressemelding -

Mazda2 Hybrid – Selvladende nykommer

Kolbotn, 6. desember 2021. Våren 2022 lanserer Mazda en ny utfordrer i småbilsegmentet. Mazda2 Hybrid er en kompakt, men romslig 5-dørs hatchback og leveres kun med en full-hybrid drivlinje som leverer både lavt bensinforbruk og lave utslipp.

Romslig småbil med hybrid drivlinje

Mazda2 Hybrid er en selvladende hybrid som kombinerer en 1.5 liters tresylindret bensinmotor med en elektrisk motor og leverer total systemeffekt på 116 hk. Det gjør at sprinten 0-100 km/t tar 9,7 sekunder og at bilen har en maksimal hastighet på 175 km/t. Takket være hybridteknologien er bensinforbruket bare 3,8 – 4,0 l/100 km og CO2-utslippet 87 - 93 g/km (forbruk/utslipp ihht WLTP, kombinert kjøring).

Ved oppstart går bilen automatisk i EV-mode som gjør at bilen drives frem av elektrisk motorkraft. Sømløst, utslippsfritt og stille – perfekt for kjøring i bymiljøer. Under normal kjøring fordeles kraften mellom bensinmotoren og den elektriske motoren for å gi lavest mulig forbruk og utslipp. Ved deselerasjon og bremsing gjøres kinetisk energi om til elektrisk energi som lagres i batteriet til senere bruk. Batterinivået kontrolleres og styres kontinuerlig av en motordreven generator, hvilket eliminerer behovet for å lade systemet via ekstern strømkilde.

Mazda2 Hybrid er en 5-dørs småbil tilhørende i B-segmentet, men takket være en akselavstand på 2 560 mm har den likefullt god innvendig plass og et relativt romslig bagasjerom på 286 liter. Den har oppnådd de maksimale fem stjerner i Euro-NCAP sikkerhetstest.

Samarbeid med Toyota

Mazda2 Hybrid er det seneste resultatet av det globale samarbeidet mellom Mazda Motor Corporation og Toyota Motor Corporation. Modellen som produseres i Europa leveres av Toyota Motor Europe og vil inngå i Mazdas produktportefølje i hele Europa.

Mazda2 Hybrid i Norge

Leveringer av Mazda2 Hybrid forventes å starte i april 2022, og den nye modellen vil tilbys parallelt med den allerede eksisterende Mazda-utviklede Mazda2.

Norske kunder kan velge mellom tre utstyrsnivåer: Innstegsmodellen Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile og topputstyrte Mazda2 Hybrid Select. Priser er ikke klare i skrivende stund.

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt

Relatert innhold