Gå videre til innhold
Mazda CX-50
Mazda CX-50

Pressemelding -

Mazda lanserer CX-50 for Nord-Amerika

Mazda North America Operations presenterte i dag Mazda CX-50, en helt ny SUV designet eksklusivt for det Nord-Amerikanske markedet. Det blir den første modellen fra Mazda som bygges ved den nye Mazda Toyota Manufacturing (MTM) fabrikken i Huntsville, Alabama.

MTM er en 50:50 joint venture mellom de to bilprodusentene og har en årlig produksjonskapasitet på 300.000 biler. MTM er en del av et bredere Mazda-Toyota samarbeid som inkluderer felles utvikling av teknologi for elektriske kjøretøy, oppkoblede biler og avanserte sikkerhetssystemer. Produksjonsstart av Mazda CX-50 er planlagt til januar 2022.

Mazda CX-50 bygges på samme plattform som Mazda3 og Mazda CX-30, men legger seg størrelsesmessig over CX-5 i Mazdaporteføljen. Den vil initiellt leveres med to ulike Skyactiv-G 2.5 bensinmotorer, og senere med elektrifiserte drivlinjer.

CX-50 er den første modellen i en rekke av nyutviklede SUVer fra Mazda. Produsenten har tidligere annonsert at den ladbare hybriden CX-60 lanseres for Europa første halvår 2022. Deretter følger syv-seteren CX-80 – også den med ladbar drivlinje.

Emner

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt