Gå videre til innhold
Geneve: Europalansering av nye Mazda CX-5

Pressemelding -

Geneve: Europalansering av nye Mazda CX-5

Geneve / Kolbotn, 7 Mars 2017. I dag åpner den 87. utgaven av Geneva Motor Show hvor Mazda er til stede for 50. gang. Mazda feirer dette med den europeiske premieren for nye Mazda CX-5, andre generasjon av kompakt-SUVen som har vært en fantastisk salgssuksess verden over og spesielt i Norge. I tillegg vil 2017 Mazda2 og 2017 Mazda CX-3 vises for første gang.

Nye CX-5 bygger videre på styrkene som har gjort dagens modell til en bestselger i det norske markedet, med over 15.000 solgte biler. Mens den forrige modellen var den første med et komplett utvalg av SKYACTIV Technology, har den nye Mazda CX-5 gjennomgått en evolusjon i tråd med Mazdas Jinba-Ittai filosofi. Dette vil si at bilen er designet med mennesket og føreren i fokus. Resultatet er en kultivert og intuitiv kupé, designet med gjennomgående økt komfort og avansert ergonomi, inkludert head-up display projisert direkte i frontruten.

For å optimere kjøregleden er Mazda CX-5 utstyrt med forbedrede seter, støyisolering og motorer. Den har også fått Mazdas G-Vectoring Control (GVC) som gir bedre kjøreegenskaper og kontroll. Bilen er også tilgjengelig med det nyeste innen i-ACTIVSENSE-sikkerhetssystemer og forbedret adaptiv cruise control (Mazda Radar Cruise Control) som nå er aktiv i hele fartsregisteret fra toppfart til full stopp. Utvendig har bilen fått en noe lavere taklinje og et strammere design som tilsammen utstråler en sportslig eleganse. Bilens linjer gjør seg kanskje aller best i fargen Soul Red Crystal, en ny premium-lakk som gir helt spesiell dybde og fargespill.

2017 Mazda2 og 2017 Mazda CX-3 er produktoppdateringer av biler som allerede er blant de beste i sine respektive klasser, og som nå blir enda bedre. GVC er standard og begge modellene får et bredere utvalg av i-ACTIVSENSE-sikkerhetssystemer som blant annet er forbedret med ny kamerateknologi. Også på disse modellene har Mazda lagt vekt på å forbedre fører- og passasjermiljøet med forbedringer av en rekke elementer, som instrumentdisplay, ratt og generell finish. Det prisbelønnede utvendige designet på Mazda2 og CX-3 forblir uendret.

De tre nyhetene kommer til Norge fortløpende frem mot sommeren. 2017 CX-3 ankommer i månedskiftet mars/april, 2017 Mazda2 forventes i mai, mens nye CX-5 kommer til norske forhandlere i juni. Alle tre vises sammen med resten av Mazdas line-up på stand 5150 i hall 5. Mazda holder pressekonferanse i dag kl 11:15.

Emner


Om Mazda Motor Norge

Mazda Motor Norges ble etablert med vikning fra 1.april 2004. Inntil da hadde Kolberg Motors hatt importen av Mazda til Norge siden de startet importen i 1967. Med Mazdas nye milenniumplan startet Mazda produksjon og lansering av en rekke helt nye Mazda modeller, først ut var Mazda6  i 2002 og deretter fulgte de andre modellene; Mazda2, Mazda3, Mazda RX-8, Mazda5 osv.