Gå videre til innhold
2022 Mazda CX-5: Skjerpet design og flere valgmuligheter

Pressemelding -

2022 Mazda CX-5: Skjerpet design og flere valgmuligheter

Kolbotn, 14. september 2021. Mazda byr på en kraftig oppdatering av sin toppmodell, familie-SUVen CX-5. 2022 Mazda CX-5 får et signifikant oppdatert eksteriørdesign, visuelt særpregede spesialmodeller, flere valgmuligheter på utstyrssiden og en oppdatert utstyrsliste som inkluderer nye kjøremodus, flere sikkerhetsfunksjoner og annet kundevennlig utstyr. Det forventes at de første bilene kommer til Norge i januar 2022.

Synlige og usynlige nyvinninger

Under skallet har Mazda tatt i bruk sin Skyactiv-Vehicle Architecture på 2022 CX-5, hvilket gir en evolusjon av ytelser for karosseri, oppheng, støtdemping og seter som øker kjøreglede og komfort. En ytterligere konsekvens er at veistøy er vesentlig redusert, spesielt ved kjøring på dårlig underlag slik som grus.

En annen nyvinning på 2022 CX-5 er Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) som lar føreren velge mellom en rekke ulike kjøremodus tilpasset ulike forhold. Modeller med firehjulsdrift får i tillegg muligheten til å velge Off-road modus som gir bedre kjøreegenskaper på dårlig og/eller glatt underlag.

Den mest iøyenfallende endringen på 2022 CX-5 oppdateringen av eksteriørdesignet. I front får bilen en mer tredimensjonal og kantete utforming av grill og signaturvinge, mens støtfangerne er redesigned både foran og bak. Front- og baklykter er modernisert gjennom implementeringen av nye, stramme LED-signaturer. Fargepaletten utvides med den nye metallicfargen Zircon Sand. Eksteriørdesignet kan få enda mer særpreg ved å velge mellom spesialmodellene CX-5 Newground og CX-5 Homura eller den oppgraderte toppmodellen CX-5 Signature.

Spesialmodeller

Newground er en spesialmodell som er designet med en aktiv livsstil i tankene. Den kommer med dekorativ understellsbeskyttelse på front- og bakfanger samt på dørlistene. Svarte speilhus og limegrønn dekor i grillen bidrar sammen med  19» machine cut felger til et maskulint utseende. Interiøret, som er eksklusivt for Newground, med seter i en kombinasjon av semsket skinn og tekstil med gjennomgående bruk av limegrønne sømmer og luftedyser gir umiddelbart assosiasjoner til aktivitet.

Homura er en spesialmodell for kunder som ønsker en enda sportsligere CX-5. Eksteriøret skiller seg ut ved at grillen og signaturvingen kommer i blank svart istedenfor krom. I tillegg er nedre del av støtfangere, hjulbuer og sidespeil lakkert i en blank svart finish. 19” black metallic felger og rød styling i grillen forsterker det sportslige uttrykket. Innvendig er Homura utstyrt med svart interiør i kunstskinn med utstrakt bruk av røde sømmer på seter, ratt, girspak og dørpaneler. 

Signature er, som tidligere, toppmodellen i CX-5 programmet. For første gang blir denne nå tilgjengelig som hellakkert fra fabrikk – et designgrep som forsterker Kodo-designets allerede dynamiske former og gir et enda mer eksklusivt utseende. En annen nyhet er at Signature kan fåes med soltak mot tillegg i prisen. Signature kjennetegnes for øvrig av en rekke eksklusive elementer slik som 19» høyglansfelger, svart innertak, dashboard-paneler i japansk treverk, LED interiørbelysning og seter som er trukket i brunt nappaskinn.

Nytt modellprogram

I forbindelse med lanseringen av 2022 CX-5 innfører Mazda et nytt modellprogram og en rekke nye tilvalg og pakker i tillegg til de nye spesialmodellene. Den godt utstyrte innstegsmodellen heter Sky og kan oppgraderes med en omfattende Tech pakke. Neste trinn heter Cosmo og det kan konfigureres med tre ulike interiøralternativer – tekstil, svart skinn og off white skinn. Det øverste utstyrsnivået er Signature som inkluderer alt tilgjengelig fabrikksmontert utstyr.

«Vi åpner nå for langt flere valgmuligheter enn tidligere og gir dermed våre kunder muligheten til å individualisere sin CX-5 i større grad enn før. Den oppgraderte CX-5 blir tilgjengelig i 32 ulike motor- og utstyrskonfigurasjoner mot 11 ulike varianter tidligere» sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR & produktsjef i Mazda Motor Norge.

Motorprogrammet forblir uendret fra dagens utvalg. Kunder kan velge mellom Mazdas 2.0 Skyactiv G bensin motor (FWD og AWD), 2.5 Skyactiv G (AWD) og 2.2 Skyactiv D (FWD og AWD). Kun automatgir tilgjengelig i Norge.

Utstyrsnyheter

Blant det nye, brukervennlige utstyret i 2022 Mazda CX-5 finnes muligheten for Qi induksjonslader som sitter i midtkonsollen. Lasterommet er oppgradert med et todelt, reversibelt lastebrett som ligger i flukt med lasteterskelen. Samtidig er lasterommet i reservehjulsbrønnen større enn på tidligere modeller, ikke minst takket være en ny rektangulær Bose subwoofer (gjelder modeller med Bose lydanlegg). CX-5 Newground kommer med vanntett lasteromsinnlegg for oppbevaring av våte og/eller skitne objekter.

Sikkerhetspakken utvides med introduksjonen av Mazdas køassistent Cruise & Traffic Support (CTS). Systemet bistar sjåføren med å kontrollere akselerasjon, brems og styring ved køkjøring (hastigheter under 60 km/t). I tillegg er det adaptive fjernlyssystemet (ALH) oppdatert for å gi enda mer finmasket lysfiltrering.

CX-5 i Norge

I Norge har Mazda CX-5 vært en storselger siden introduksjonen i 2012. Totalt er over 20.000 eksemplarer registrert på norske skilter, fordelt på første og andre generasjon.

Produksjonen av 2022 CX-5 starter denne høsten og de første bilene forventes til Norge i januar. Norske priser er foreløpig ikke klare.

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt