Gå videre til innhold
Verdenspremiere: Mazda CX-30

Pressemelding -

Verdenspremiere: Mazda CX-30

Genéve, 6. mars 2019—Mazda har i dag avduket det andre produktet i deres nye produktgenerasjon – kompakt SUVen Mazda CX-30. Den nye modellen ble presentert for et internasjonalt publikum under åpningsdagen av årets bilutstilling i Genéve. Bilen vil stå utstilt for publikum helt frem til messen stenger 17. Mars.

Design og dimensjoner

Mazda CX-30 er designet i tråd med Mazdas Kodo-designspråk hvilket gjør at slektskapet til den nye Mazda3 er tydelig. Bilen har følgelig lange, elegante linjer og rene flater som reflekterer lys på et unikt vis. Samtidig har bilen den kraftfulle utstrålingen man forventer fra en SUV.

Størrelsemessig plasserer CX-30 seg midt mellom dagens to eksisterende Mazda SUVer, CX-3 og CX-5 (se dimensjoner i tabellen nedenfor).

Lengde (mm) 4.395
Bredde (mm) 1.795
Høyde (mm) 1.540
   
Bagasjerom (l) 430

Interiøret er tro mot Mazdas menneskeorienterte filosofi hvor alt av betjeningsinstrumenter er sentrert rundt føreren. Nyutviklede seter, head-up display i frontruten og 7’’ digitalt hovedinstrument er blant det mest fremtredende standardutstyret.

Bilen er utstyrt med den nye versjon av Mazdas connectivity system MZD Connect, som støtter tilkobling til smarttelefon via Apple CarPlay og Android Auto. Informasjonen vises på en høyoppløselig 8.8’’ infotainmentskjerm i widescreen format og systemet styres intuitivt via kontrollhjulet HMI Commander som er plassert mellom forsetene.


Aktiv Sikkerhet

Mazda CX-30 kommer med alt av i-Activsense sikkerhetssystemer. Autobrems med fotgjengergjenkjenning, adaptiv cruise control og kjørefeltassistanse er bare noe av standardutstyret. I tillegg finnes flere nye systemer som først ble lansert til den nye Mazda3:

Cruising & Traffic Support (CTS) - en avansert køassistent som er aktiv i hastigheter under 60 km/t. Systemet holder riktig fart og avstand til biler foran samtidig som det holder bilens plassering midt i kjørefeltet.

Driver Monitoring (DM) er en tretthetsvarsler som bruker et infrarødt kamera til å lese sjåførens ansikt for å kontrollere at vedkommende er våken og har fokus på veien.


Skyactiv-X, Mild-hybrid og AWD

Mazda CX-30 kommer med Mazdas revolusjonerende SKYACTIV-X bensinmotor. SKYACTIV-X er verdens første kommersielt produserte bensinmotor til å benytte kompresjonstenning – det vil si at luft/drivstoffs-blandingen selvantennes når den komprimeres av stemplene. Dette muliggjøres av en Mazda-utviklet forbrenningsmetode kalt Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI).

Skyactiv-X motoren assisteres av Mazdas 24V mild-hybrid system, Mazda M Hybrid, som høster energi ved retardasjon/bremsing og hjelper bensinmotoren ved akselerasjon. Resultatet er en kraftig motor med et drivstofforbruk som er 20-30% lavere enn dagens Skyactiv-G bensinmotor.

Mazda CX-30 blir tilgjengelig både med forhjulstrekk og Mazdas avanserte i-Activ AWD firehjulstrekksystem.


Kommer til Norge høsten 2019

Bilen forventes til Norge i løpet av høsten 2019. Internasjonalt blir bilen tilgjengelig med Skyactiv-D dieselmotor, men i Norge vil den kun lanseres med bensinmotorer. 

Se vedlagte pressekit for utfyllende informasjon.

Emner

Relatert innhold