Gå videre til innhold
Nye Mazda3
Nye Mazda3

Pressemelding -

Nye Mazda3 oppnår 5 stjerner i Euro NCAP

Leverkusen/Kolbotn, 22. mai 2019. Den nye Mazda3 er blitt tildelt de maksimale fem stjerner i den seneste serien av Euro NCAP tester. Dette er andre gangen på kort tid at Mazda oppnår toppscore etter at de nye, strengere Euro NCAP kravene ble innført i 2018 - den forrige modellen var Mazda6.

Mazda3 imponerte i alle testens ulike underkategorier, men utmerket seg spesielt i kategorien beskyttelse for voksne passasjerer med en score på formidable 98%. Øvrige resultater er imponerende 87% i kategorien for beskyttelse for barn, 81% i kategorien for fotgjengerbeskyttelse og 73% for bilens førerstøttesystemer.

Mange elementer i den nye Mazda3 bidrar til det gode testresultatet. Blant annet har det nyutviklede karosseriet særdeles gode ytelser på støtabsorbering, bilen har forbedret fotgjengerbeskyttelse, og et meget omfattende utvalg i-ACTIVSENSE aktive sikkerhetssystemer er standardisert for alle utstyrsnivåer.

Standardisert sikkerhetsutstyr inkluderer Mazdas avanserte autobremssystemer med gjenkjenning av fotgjengere og syklister, adaptiv cruise control, head-up display i frontruten, kjørefeltassistanse, 360° parkeringskamera og Mazdas adaptive LED front- og fjernlys system.

Komplett test finnes hos Euro NCAP: https://www.euroncap.com/en/results/mazda/3/35876

Related links

Emner

Kategorier

Relatert innhold