Gå videre til innhold
Nye Mazda MX-30 R-EV får fem stjerner av Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Mazda MX-30 R-EV får fem stjerner av Euro NCAP

  • Mazda MX-30 R-EV får samme vurdering som helelektriske MX-30

Kolbotn, 09. mars 2023. Mazda MX-30 R-EV, Mazdas nye plug-in hybrid, får de maksimale fem stjerner av Euro NCAP.

Begge MX-30 modellene får dermed følgende resultat i respektive Euro NCAP-kategorier: Beskyttelse av voksne – 91%, beskyttelse av barn – 87%, beskyttelse av fotgjengere – 68% og førerstøttesystemer – 73%.

MX-30 var den første Mazda som oppnådde fem stjerner i de strengerer 2020 Euro NCAP-klassifiseringene av kollisjonssikkerhet, etterfulgt av Mazda CX-60 som også presterte de maksimale fem stjerner i 2022.

Den gode prestasjonen er et resultat av tre nøkkelfaktorer. Det sterke karosseriet, som Mazda kaller Skyactiv Vehicle Architecture, med høy stivhet og veldefinerte støtdempingssoner. Et bredt utvalg av aktive og passive sikkerhetsteknologier, som Mazda kaller i-Activsense, som hjelper føreren å identifisere og unngå potensielle farer og dermed reduserer sannsynligheten for skader eller personskader. Høy standard for fotgjengerbeskyttelse som reduserer effekten av en eventuell kollisjon med fotgjengere.

Siden Mazdas nye plug-in hybrid alltid benytter elmotoren for fremdrift, tilbyr MX-30 R-EV samme direkte kjøreopplevelse som den helelektriske MX-30, samtidig som den gir fleksibiliteten til å kjøre videre på bensin når batteriet på 17,8 kWh er utladet. Mazda MX-30 R-EV er utstyrt med unik motorteknologi i form av en kompakt Wankelmotor på 830 cm3, som ved hjelp av en generator kan produsere strøm til bilens elmotor når ladingen i batteriet blir lav. Ren elektrisk rekkevidde er 85 km i henhold til WLTP.

Emner

Kategorier