Gå videre til innhold
 Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Pressemelding -

Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Kolbotn, 12 oktober 2022. Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, Mazda CX-60, har oppnådd de maksimale fem stjerner i den seneste kollisjonstesten foretatt av organisasjonen Euro NCAP. Mazda CX-60 oppnår de fem stjerner for sin evne til å yte fremragende beskyttelse av både barn og voksne i bilen ved en kollisjon, og oppnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategoriene.

Minst like imponerende er en score på 89%, som Mazda CX-60 oppnår for sin evne til å beskytte myke trafikanter, som fotgjengere og syklister. I denne kategorien bedømmes både funksjonen til den automatiske nødbremsen og hvor mykt bilen møter en fotgjenger når et sammenstøt er uunngåelig. I begge tilfeller klarer Mazda CX-60 seg imponerende godt – ikke minst sett i lys av at den er en stor SUV.

Mazda CX-60 slutter seg dermed til rekken av Mazda modeller med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, der alle nye modeller siden 2017 års Mazda CX-5 har oppnådd enestående resultater.

Nye Mazda CX-60 har i tillegg til 10 kollisjonsputer og mange aktive sikkerhetssystemer også en rekke nye funksjoner for å forhindre ulykker. Modellen har blant annet fått nye sikkerhetssystemer som autobrems ved møtende trafikk ved venstresving, autobrems for kryssende biler og fotgjengere ved rygging, samt blindsoneovervåking med utstigningsvarsel – som varsler om passerende biler eller syklister når dørene åpnes.

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt