Gå videre til innhold
Hofu-fabrikken
Hofu-fabrikken

Nyhet -

Mazda runder 50 millioner kjøretøy bygget i Japan

Hiroshima / Kolbotn, 29. Mai 2018. Mazda annonserer i dag at man har nådd 50 millioner kjøretøy bygget i Japan siden 1931. Produksjonstallet ble nådd den 15. Mai 2018 hvilket betyr at det har tatt 86 år og 7 måneder å nå milepælen. Begivenheten markeres i dag ved Hofu fabrikken i Yamaguchi.

Det hele begynte i oktober 1931 da Mazda startet produksjonen av en trehjuling, kjent som Mazda-go, i Hiroshima. I 1960 startet man produksjonen av passasjerbiler med den lille R360 Coupe, som var en 2-dørs modell med fire seter. Bilproduksjonen ved Hofu fabrikken startet i 1982, og siden har Hiroshima og Hofu stått for Mazdas japanske bilproduksjon. I dag er det ved disse fabrikkene nye teknologier og produksjonsteknikker utvikles og først tas i bruk, før det rulles ut til Mazdas utenlandske fabrikker.

Mazdas målsetting for inneværende fiskalår er å selge 1.660.000 biler verden over. På lengre sikt, innen mars 2024, ønsker man å utvikle det globale produksjonsnettverket til en kapasitet på 2 millioner biler årlig.

Alle Mazdaer som selges i Norge i dag er bygget i Japan, med unntak av Mazda2 som produseres i Mexico.  

Emner

Kategorier

Kontakter

Karianne Westby

Karianne Westby

Pressekontakt Adm. direktør
Wenche Stenberg Skarpodde

Wenche Stenberg Skarpodde

Pressekontakt PR/Prosjekt

Relatert innhold